Veilig werken

Doe je sekswerk? Dan wil je veilig kunnen werken. Je kunt de kans op geweld of gevaar kleiner maken. Je kunt bijvoorbeeld je klant vooraf controleren. En letten op dingen die gevaarlijk kunnen zijn. Bel de politie als dat nodig is.

Geweld meegemaakt? Laat het ons weten. Word lid van Ugly Mugs NL en meld geweld. We sturen sekswerkers die lid zijn van Ugly Mugs een waarschuwing als er een agressieve klant gemeld is. En we helpen je bij aangifte doen en de juiste hulp zoeken als je daar behoefte aan hebt.

Word lid van Ugly Mugs en meld geweld.

Je klant controleren

Controleer voor je afspraak wie je klant is. Zo maak je je werk veiliger.

  • Soms kun je dit checken bij een collega of via Google
  • Ben je lid van Ugly Mugs? Dan kun je bij ons checken of het telefoonnummer of e-mailadres van je klant door een collega is gemeld. Staat het nummer of e-mailadres op de lijst? Dan weet je dat deze klant vervelend of agressief is geweest. Word lid en check je klant
  • Er zijn ook fakerslijsten waar je kunt checken of een klant niet is komen opdagen bij een collega

Op sekswerk.info lees je hoe je je klant controleert

Je privacy beschermen

Het is belangrijk dat je je persoonlijke gegevens goed beschermt. Bijvoorbeeld je naam. En waar je woont. Doe je dat niet? Dan kunnen mensen erachter komen dat je sekswerk doet. Of weet een klant waar je woont.

Je kunt zelf dingen doen om je privacy te beschermen. Bijvoorbeeld een werknaam gebruiken. Gebruik een aparte telefoon voor werk en privé. En beveilig je laptop en mobiele telefoon.
Op sekswerk.info lees je hoe je je privacy kunt beschermen 

Naar de politie gaan

Heb je iets vervelends meegemaakt? Geweld bijvoorbeeld? Of heeft iemand van je gestolen? Dan kun je aangifte doen bij de politie. Je vraagt de politie dan om het te onderzoeken.

Heb je geen vergunning om te werken? Ook dan kun je aangifte doen. Dat kan ook zonder je naam te noemen.

Ben je lid van Ugly Mugs? Dan kunnen we je helpen om aangifte te doen. Geef in je melding aan dat we contact met je moeten opnemen. Of mail naar info@uglymugs.nl als je hulp wil bij aangifte doen. 

Heb je aangifte gedaan en ben je niet goed geholpen door de politie? Dan kun je een klacht indienen bij de Klachtenbalie voor sekswerkers. Die helpen je dan in het contact met de politie.

Dien een klacht in over de politie

Op sekswerk.info lees je meer over aangifte doen bij de politie
 

Hulp bij verwerken

Heb je een nare ervaring met een klant gehad? En zoek je hulp bij verwerken wat er gebeurd is? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld. Zij helpen je verder.

Naar Centrum Seksueel Geweld